Get Adobe Flash player

Ενότητα 9 - Μέθοδοι Παράθεσης Φαγητών

Αξιολόγηση Χρήστη: / 6
ΧείριστοΆριστο 

Ενότητα 9 - Μέθοδοι Παράθεσης Φαγητών
Σ Τ Ο Χ Ο Ι 
Με τη συμπλήρωση αυτής της ενότητας ο μαθητής θα πρέπει να μπορεί:

Να περιγράφει τους παράγοντες που λαμβάνει υπόψη μια επιχείρηση, για να επιλέξει τη μέθοδο παράθεσης

Να περιγράφει τους ακόλουθους τρόπους παράθεσης:
Α) Αγγλικό,

B) Γαλλικό

Γ) Ρωσικό

Δ) Επιμελημένος

Ε) Με έτοιμα πιάτα

Ζ) Μπουφέ

Να αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα για τους τρόπους παραθέσεις

Τελευταία Ενημέρωση (Παρασκευή, 22 Ιανουάριος 2016 19:00)

Περισσότερα...

 

3ο Διεθνές Συνέδριο 'Tourism, Culture and Heritage in a Smart Economy'

Building on the success of the previews conferences, it is our great pleasure to inform you that the 3rd International Conference of the International Association of Cultural and Digital Tourism (IACuDiT) is to be held in Athens, Greece, on May 19-21, 2016, with the theme “Tourism, Culture and Heritage in a Smart Economy”. The aim of this conference is to gather people from academia, industry, government, and other organizations, in order to discuss and develop new perspectives in the field of tourism, travel, hospitality, culture and heritage, leisure, and sports within a knowledge society in a smart economy.

Τελευταία Ενημέρωση (Πέμπτη, 07 Ιανουάριος 2016 10:30)

Περισσότερα...

 

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων & Οργανισμών

Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 

Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων – εισαγωγική κατεύθυνση Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, διοργανώνει, από το ακαδημαϊκό έτος 2015 – 2016, Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων & Οργανισμών (ΦΕΚ 2299/23-10-2015) με τις εξής κατευθύνσεις (εξειδικεύσεις):

Τελευταία Ενημέρωση (Πέμπτη, 07 Ιανουάριος 2016 10:21)

Περισσότερα...

 

Ενότητα 8 - Παραγγελίες Φαγητών και Ποτών

Σ Τ Ο Χ Ο Ι
Με τη συμπλήρωση αυτής της ενότητας ο μαθητής θα πρέπει να μπορεί:

Να αναφέρει τη χρησιμότητα του δελτίου παραγγελίας φαγητών και ποτών 
Να περιγράφει το δελτίο που περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία παραγγελίας φαγητών και ποτών 
Να παίρνει παραγγελίες φαγητών και ποτών σύμφωνα με τους κανόνες της εστιατορικής τέχνης 
Να καταγράφει τις παραγγελίες φαγητών και ποτών σύμφωνα με τους όρους της εστιατορικής         τέχνης 
Να επιφέρει τις απαραίτητες διορθώσεις στα δελτία παραγγελιών όταν αυτό κριθεί αναγκαίο 
Να εκδίδει λογαριασμούς πελατών, σύμφωνα με τα δελτία παραγγελίας 
Να αναφέρει και να συμπληρώνει σωστά τα έντυπα λογαριασμών 
Να εισηγείται τα κατάλληλα κρασιά που συνδυάζονται με τα κυριότερα φαγητά, που περιλαμβάνονται στα μενού     των εστιατορίων και ξενοδοχείων

Τελευταία Ενημέρωση (Δευτέρα, 04 Ιανουάριος 2016 13:33)

Περισσότερα...

 

Ενότητα 7 - Σύνθεση Μενού

Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 

Σ Τ Ο Χ Ο Ι
Με τη συμπλήρωση αυτής της ενότητας ο μαθητής θα πρέπει να μπορεί:


Να ορίζει την έννοια «Μενού»
Να αναφέρει και να εξηγεί τους παράγοντες που επηρεάζουν τη σύνθεση του μενού
Να ορίζει τα είδη των μενού και να ονομάζει τα κύρια χαρακτηριστικά του καθενός ξεχωριστά
Να συνθέτει ισοζυγισμένα μενού σύμφωνα με τους κανόνες της εστιατορικής και μαγειρικής τέχνης
Να τοποθετεί τα φαγητά στα μενού με τη σωστή σειρά
Nα γράφει σωστά τα μενού, που έχει διδαχθεί, στην ελληνική, στην αγγλική και στη γαλλική γλώσσα
Να εξηγεί τη σημασία του μενού σαν μέσο προώθησης των πωλήσεων της επιχείρηση

Τελευταία Ενημέρωση (Τετάρτη, 30 Δεκέμβριος 2015 09:27)

Περισσότερα...

 

Ενότητα 6 - Οργάνωση και Προετοιμασία Εστιατορίου για Παράθεση

Σ Τ Ο Χ Ο Ι
Με τη συμπλήρωση αυτής της ενότητας, ο μαθητής πρέπει να μπορεί:

Να επεξηγεί τη χρησιμότητα του αναλυτικού προγράμματος καθηκόντων των τραπεζοκόμων
Να εκτελεί τις απαραίτητες εργασίες προετοιμασίας του εστιατορίου, για παράθεση προγεύματος, γεύματος και δείπνου εφαρμόζοντας τους κανόνες της εστιατορικής τέχνης
Να αναφέρει τους παράγοντες, που καθορίζουν το μεγέθος του τμήματος στην τραπεζαρία
Να διπλώνει τις πετσέττες σε διάφορα τμήματα
Να εκτελεί τις απαραίτητες εργασίες μετά τη λήξη της παράθεσης

Τελευταία Ενημέρωση (Τρίτη, 29 Δεκέμβριος 2015 10:38)

Περισσότερα...

 

Ενότητα 5 - Υγιεινή και Ασφάλεια στο Εστιατόριο

Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο 

ΣΤΟΧΟΙ

Με τη συμπλήρωση αυτής της ενότητας, ο μαθητής πρέπει να μπορεί:

Να αναφέρει τους παράγοντες που συμβάλλουν στην προσωπική υγιεινή του τραπεζοκόμου 
Να περιγράφουν τους τρόπους, οι οποίοι μπορούν να οδηγήσουν σε μόλυνση των τροφίμων και φαγητών στο εστιατόριο 
Να αναφέρει τους κανόνες υγιεινής που οφείλει να ακολουθεί το προσωπικό του εστιατορίου 
Να αναφέρει τις αιτίες, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν ατυχήματα στο εστιατόριο 
Να αναφέρει τους κανόνες ασφάλειας, που οφείλει να εφαρμόζει το προσωπικό του εστιατορίου

 

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΟΥ
Προστασία πελατών
Προστασία προσωπικού
Προστασία καλής φήμης επιχείρησης

Τελευταία Ενημέρωση (Τρίτη, 22 Δεκέμβριος 2015 10:55)

Περισσότερα...

 

Ενότητα 4 - Χώροι και εξοπλισμός εστιατόριου

Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 

Σ Τ Ο Χ Ο Ι
Με τη συμπλήρωση αυτής της ενότητας ο μαθητής θα πρέπει να μπορεί:

Nα ονομάζει τους παράγοντες που καθορίζουν τη σωστή θέση της τραπεζαρίας σε σχέση με άλλους χώρους του εστιατορίου 
Να υπολογίζει τη χωρητικότητα της τραπεζαρίας με βάση τις διαστάσεις της 
Να περιγράφει τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του κατάλληλου εξοπλισμού της τραπεζαρίας 
Να ονομάζει τη βασική επίπλωση και τον εξοπλισμό του εστιατορίου στην ελληνική και αγγλική γλώσσα 
Να αναφέρει τους παράγοντες που καθορίζουν την επιλογή του εξοπλισμού του εστιατορίου 
Να διακρίνει τα σημεία που συμβάλλουν της κατάλληλης ατμόσφαιρας στο εστιατόριο

Τελευταία Ενημέρωση (Σάββατο, 21 Νοέμβριος 2015 08:39)

Περισσότερα...

 

ΕΝΟΤΗΤΑ 3 - Τμήμα Τροφίμων και Ποτών

Αξιολόγηση Χρήστη: / 3
ΧείριστοΆριστο 

Σ Τ Ο Χ Ο Ι
Με τη συμπλήρωση αυτής της ενότητας ο μαθητής θα πρέπει να μπορεί:

Να εξηγεί τη σημασία του τμήματος Τροφίμων και Ποτών σε μια επισιτιστική επιχείρηση

Να αναφέρει τις δραστηριότητες του τμήματος Τροφίμων και Ποτών σ' ένα μεγάλο ξενοδοχείο

Να σχεδιάζει το οργανόγραμμα του τμήματος Τροφίμων και Ποτών
Να ονομάζει το εποπτικό προσωπικό εστιατορίου, αναφέροντας παράλληλα αγγλική και γαλλική  ονομασία
Να αναφέρει τα προσόντα και τα καθήκοντα εποπτικού προσωπικού του εστιατορίου 
Να αναφέρει τις αρετές, με τις οποίες πρέπει να είναι προικισμένοι οι τραπεζοκόμοι 
Να διακρίνει τη σημασία της ανάθεσης ευθύνης μέσα σε μια οργανωμένη ομάδα ατόμων 
Να επεξηγεί το ρόλο του επόπτη σε μια επισιτιστική επιχείρηση
Να ορίζει τα καθήκοντα του επόπτη σε μια επισιτιστική επιχείρηση

Τελευταία Ενημέρωση (Παρασκευή, 13 Νοέμβριος 2015 10:52)

Περισσότερα...