Get Adobe Flash player
Κεντρική Σελίδα Άρθρα Νέα

Νεα

Παρουσιάζει άρθρα με νέα που αφορούν την τουριστική εκπαίδευση.

Δελτίο Τύπου- Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου

Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο 

Νέες προοπτικές για την τουριστική ανάπτυξη της Πελοποννήσου θέτει ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου μέσω της “έξυπνης διαχείρισης προορισμών”

Με ιδιαίτερη επιτυχία και με πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Ημερίδας για τον Τουρισμό, με θέμα “Έξυπνη Διαχείριση Τουριστικών Προορισμών” – “Τάσεις & Πολιτικές για την Πελοπόννησο”, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017 στο ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ Πάτρας από τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου, στο πλαίσιο του 20ου FORUM ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ MONEY SHOW.

Εισηγητές στην Ημερίδα ήταν, ο καθηγητής και πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Δημήτρης Λαγός, ο σύμβουλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνια Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Δημήτρης Πολλάλης, ο επιχειρηματίας Γαστροτουρισμού “Αυθεντική Ελλάδα” κ. Δημήτρης Βασιλείου και ο καθηγητής και διευθυντής Κατεύθυνσης Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας του ΤΕΙ Αθήνας κ. Δημήτρης Λαλούμης, ενώ την έναρξη και το κλείσιμο-συμπεράσματα της ημερίδας έκανε ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου, καθηγητής Τουριστικού Μάνατζμεντ του Ε.Α. Πανεπιστημίου, κ. Κων/νος Μαρινάκος. Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος, κ. Άντυ Μαγνισαλή.

Τελευταία Ενημέρωση (Πέμπτη, 23 Νοέμβριος 2017 07:52)

Περισσότερα...

 

Οδηγοί Σπουδών Ι.Ε.Κ. Τουρισμού, Φιλοξενίας και Γαστρονομίας

Παρακάτω θα βρείτε μια σειρά από συνδέσμους για τους οδηγούς σπουδών ειδικοτήτων που σχετίζονται με τον τουρισμό, την φιλοξενία και την γαστρονομία.

Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα του Τουρισμού

Στέλεχος Διατροφής και Διαιτολογίας

Στέλεχος Τεχνολογίας και Ελέγχου Τροφίμων και Ποτών

Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας (Υπηρεσία υποδοχής - Υπηρεσία ορόφων - Εμπορευματογνωσία)

Τεχνικός Αρτοποιός-Ζαχαροπλαστικής

Τεχνικός Μαγειρικής τέχνης - Αρχιμάγειρας (chef)

Πηγή: http://www.gsae.edu.gr/el/

 


Τελευταία Ενημέρωση (Παρασκευή, 22 Σεπτέμβριος 2017 10:51)

 

Μεταπτυχιακό στον «Σχεδιασμό, Διοίκηση και Πολιτική του Τουρισμού»

Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων σε συνεργασία με τα Τμήματα Γεωγραφίας, Περιβάλλοντος και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου οργανώνουν και λειτουργούν από το ακαδημαϊκό έτος 1998-1999  Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Σχεδιασμός, Διοίκηση και Πολιτική του Τουρισμού» (σύμφωνα με το ΦΕΚ 1212/26.11.1998 όπως τροποποιήθηκε από το ΦΕΚ 1439/22.05.2014, τ. Β΄),  το οποίο οδηγεί σε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στον «Σχεδιασμό, Διοίκηση και Πολιτική του Τουρισμού».

Στόχοι του Μεταπτυχιακού είναι η βασική εκπαίδευση και η συστηματική κατάρτιση των φοιτητών πάνω σε διάφορα ζητήματα σχετικά με τον τουρισμό και την ανάπτυξή του. Μέσα από τη μελέτη και την ανάλυση των θεωρητικών και εμπειρικών προσεγγίσεων διαφόρων επιστημονικών κλάδων, όπως η Οικονομία, η Κοινωνιολογία, η Κοινωνική Ανθρωπολογία, η Διοίκηση Επιχειρήσεων, η Επιστήμη του Περιβάλλοντος, η Περιφερειακή Ανάπτυξη, η Πληροφορική και το Μάρκετινγκ, οι φοιτητές αποκτούν το απαραίτητο θεωρητικό υπόβαθρο προκειμένου να αντιληφθούν την πολυπλοκότητα και τη συνθετότητα του τουριστικού φαινόμενου, διευρύνοντας τις γνώσεις τους, οξύνοντας την κριτική τους ικανότητα και αποκτώντας μια πολύ-επιστημονική άποψη για τα τουριστικά θέματα.

Για την απόκτηση του Μ.Δ.Ε. απαιτείται η επιτυχής ολοκλήρωση μαθημάτων του ΔΠΜΣ και η εκπόνηση της διπλωματικής εργασίας.

Το ΠΜΣ υλοποιείται σε περιβάλλον μικτής διαδικασίας μάθησης με πρότυπες συνδυαστικές μορφές εκπαίδευσης, οι οποίες περιλαμβάνουν: α) ένα πενθήμερο κύκλο εντατικών διαλέξεων που πραγματοποιείται στη Χίο στην αρχή κάθε διδακτικής περιόδου (Οκτώβριο και Μάρτιο), β) ηλεκτρονικές διαδικασίες σύγχρονης μάθησης, με αξιοποίηση σχετικής πλατφόρμας, που υποστηρίζει την εκπαιδευτική διαδικασία κατά τη διάρκεια όλων των εβδομάδων σπουδών των διδακτικών περιόδων και γ) πενθήμερη εξεταστική περίοδο που θα διεξάγεται επίσης στη Χίο, στο τέλος κάθε διδακτικής περιόδου. Η παρακολούθηση των μαθημάτων και η συμμετοχή στις κάθε είδους εκπαιδευτικές δραστηριότητες, όπως εργασίες, ασκήσεις κ.λπ., είναι υποχρεωτική.

Το Πρόγραμμα είναι πλήρους φοίτησης και η χρονική διάρκεια για την απονομή του Μ.Δ.Ε. είναι τρία διδακτικά εξάμηνα.

Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, θα εισαχθούν στο  Δ.Π.Μ.Σ. σαράντα (40) μεταπτυχιακοί/ες φοιτητές/τριες.

Τελευταία Ενημέρωση (Τρίτη, 01 Αύγουστος 2017 18:13)

Περισσότερα...

 

Ο κύριος Γιάννης Ρέτσος εισηγητής στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα στον Τουρισμό»

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα  ήταν η διάλεξη που παρέθεσε την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017 στις εγκαταστάσεις του ΑΤΕΙ Αθήνας, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων,  Α΄ Αντιπρόεδρος και υποψήφιος για την Προεδρία  του ΣΕΤΕ κ. Γιάννης Ρέτσος, σε φοιτητές του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα στον Τουρισμό» που πραγματοποιείται από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το ΑΤΕΙ Αθήνας και το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών.

Τελευταία Ενημέρωση (Τετάρτη, 03 Μάιος 2017 10:39)

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...